Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Dialoog met het bestuur / Re: Eerste Hulp Topic: alleen voor algemene vragen/bedenkingen
« Laatste bericht by Prawo Gepost op Gisteren om 11:44:26 »
Afijn, we gaan nu met de TEV-MVV aan de slag. Ik ga er even vanuit dat het deze aanvraag op de website van de IND betreft: https://eforms.ind.nl/eDienstverlening/formulier/nl-NL/DefaultEnvironment/scFamilieGezin.aspx/Situatie.

Inderdaad

Bij deze aanvraag worden de onderstaande documenten gevraagd, hierbij heb ik nog een aantal vragen:
...

Beantwoorden van een en ander gaat mijn vrijwillige bijdrage aan dit forum te boven. In feite begeleid ik dan een aanvraag.
Wat je zou kunnen doen is alles verzamelen en dan voordat je het indient een afspraak met mij maken voor een persoonlijk adviesgesprek. Ik kijk dan alles na en geeft alle relevante informatie, ook die waaraan jullie zelf wellicht nog niet hebben gedacht. Voor zo'n afspraak kun je het contactformulier op www.prawo.nl invullen en de dagen van je voorkeur opgeven (dat mag ook in een weekeinde zijn).

Zodra ik alle benodigde documenten heb verzameld, zal ik de aanvraag indienen.
Doe ik dit online via de website of moet ik hiervoor naar een IND-kantoor? Ik lees op het forum namelijk dat men het dossier afgeeft op kantoor.

Het kan online, maar als je dat niet vertrouwt is aangetekend opsturen het beste. Zelfs als er een IND kantoor bij jou om de hoek is moet je vooraf een afspraak maken om de aanvraag in te kunnen dienen.
 
Ik heb mijn verloofde gevraagd navraag te doen wat er vanuit Nederland nodig is om te trouwen in Turkije.
Een afspraak om een internationaal GBA of internationale geboorteakte aan te vragen is zo gemaakt bij mijn gemeente. Enige idee hoe lang deze geldig zijn?

Een geboorteakte is onbeperkt gelding, de ongehuwdverklaring zes maanden.

Daarnaast wil ik graag een donatie maken. Zijn de gegevens hiervoor up to date?

Heel sympathiek en attent.

Het Postbanknummer is inmiddels een IBAN nummer.
De complete gegevens zijn nu:
IBAN/SEPA Nummer:   NL68INGB0005081499
BIC Nummer:   INGBNL2A
Banknaam:   ING BANK N.V
2
Dialoog met het bestuur / Re: Eerste Hulp Topic: alleen voor algemene vragen/bedenkingen
« Laatste bericht by Mira1989 Gepost op 22 augustus 2019, 01:00:18  »
Om je verloofde naar Nederland te laten komen is het in feite alleen nodig dat jij beschikt over voldoende middelen van bestaan.
Je verloofde is niet inburgeringsplichtig. Je zou daarom denk ik nu de TEV-MVV procedure kunnen starten zodat hij na jullie huwelijk meteen met je mee kan naar Nederland. Een 90 dagen Schengenvisum is dan niet eens nodig.

Hallo Prawo,
Allereerst bedankt voor de snelle en duidelijke reactie!

Ik beschik over voldoende middelen van bestaan, gelukkig. We hebben, denk ik, een te voorzichtige aanpak gehad. Maar mijn verloofde en ik hebben het bovenstaande eerder vandaag besproken en snappen eigenlijk niet waarom dit niet direct ons plan van aanpak is geweest. Afijn, we gaan nu met de TEV-MVV aan de slag. Ik ga er even vanuit dat het deze aanvraag op de website van de IND betreft: https://eforms.ind.nl/eDienstverlening/formulier/nl-NL/DefaultEnvironment/scFamilieGezin.aspx/Situatie. Bij deze aanvraag worden de onderstaande documenten gevraagd, hierbij heb ik nog een aantal vragen:

Documenten duurzame relatie
•   Een door beide partners ondertekende ondertekende Bijlage 'Relatieverklaring'.
Check.

•   Bewijsstukken relatie zoals brieven, e-mails, foto's en vliegtickets.
Vliegtickets en foto’s zijn er genoeg. We doen niet aan emailen of brieven schrijven, is er een alternatief nodig? Een whatsappgesprek o.i.d.?

Documenten migrant
•   Een ongehuwdverklaring. Dit document moet vaak gelegaliseerd zijn en vertaald worden. Het document moet in het Nederlands, Engels, Frans of Duits zijn. Algemene informatie over legalisatie van buitenlandse documenten. Kijk voor informatie over legalisatie per land op de website van nederlandwereldwijd.
Ik kan nergens online een “echte naam” voor dit document vinden. Ik heb mijn verloofde uitgelegd welk document er nodig is en dat het een internationaal document moet zijn. Hopelijk weet men welk document wij nodig hebben.

•   Een paspoort, met de pagina’s waarop de identiteitsgegevens staan, en de pagina’s waarop reisstempels zijn gezet.
Wordt er met reisstempels, de stempels naar NL (mij) bedoeld? Of stempels van eerdere reizen? Mijn verloofde heeft mij namelijk nog niet bezocht sinds wij samen zijn.

•   Documenten waaruit blijkt dat de migrant is vrijgesteld van het examen inburgering buitenland. Lees hier meer over het vereiste inburgeringsexamen buitenland.
U geeft aan dat mijn verloofde niet inburgeringsplichtig is,  dit betekent dus dat hij geen inburgeringsexamen hoeft af te leggen. Welke vrijstellingsdocumenten worden  hierboven bedoeld?

Documenten van u (aanvrager)
•   Een paspoort, met de pagina’s waarop de identiteitsgegevens staan en de pagina’s waarop reisstempels zijn gezet, of een Nederlandse identiteitskaart.
In mijn geval een Nederlandse ID-kaart.
Check.


•   Er is een aantal verklaringen die u moet invullen. Deze verklaringen worden door de IND aangeleverd in de digitale aanvraag of in de schriftelijke aanvraag. Let op! Een van de verklaringen moet door de vreemdeling zélf ondertekend worden (antecedentenverklaring).
Afwachten welke verklaringen worden aangeleverd.
Ondertekening van de antecedentenverklaring komt in orde.


Voor uw inkomen uit de arbeidsovereenkomst die op het moment van de aanvraag minimaal 1 jaar geldig is:
•   De huidige arbeidsovereenkomst en/of aanstellingsbesluit.
Check.

•   De volledig ingevulde en ondertekende Bijlage 'Werkgeversverklaring' (niet ouder dan 3 maanden).
Leg ik ter ondertekening bij mijn werkgever.

•   Loonstroken over de afgelopen 3 maanden.
Check.


Zodra ik alle benodigde documenten heb verzameld, zal ik de aanvraag indienen.
Doe ik dit online via de website of moet ik hiervoor naar een IND-kantoor? Ik lees op het forum namelijk dat men het dossier afgeeft op kantoor.
 
Voor trouwen is meestal een geboorteakte nodig en een bewijs dat jij ongehuwd bent. Dat laatste staat op het uittreksel uit de gemeentelijke bsisadministrratie als je er om vraagt om je burgerlijke stata er op te zetten.
Beide documenten ku je vragen op een zogenaamd internationaal formulier. Vertaling of legalisatie is dan niet nodig.
Je verloofde kan denk ik in Turkije het beste even navragen op de plek waar jullie willen gana trouwen wat zij precies willen en meteen de datum afspreken.

Ik heb mijn verloofde gevraagd navraag te doen wat er vanuit Nederland nodig is om te trouwen in Turkije.
Een afspraak om een internationaal GBA of internationale geboorteakte aan te vragen is zo gemaakt bij mijn gemeente. Enige idee hoe lang deze geldig zijn?

Als je mijn suggestie over de TEV-MVV aanvraag volgt is dat visum niet nodig. Een Schengenvisum kost tegenwoordig overigens €80 plus €40 voor de externe dienstverlener. Die kosten spaar je uit als je meteen voor de MVV gaat.

Mocht je niet aan de middeleneis voldoen dan kan hij niet in  Nederland bij je komen wonen. In dat geval zou je (na het trouwen) de zogenaamde EU-route kunnen doen door eerst een aantal (meer dan drie) maanden in een andere EU lidstata te gaan wonen. In dat geval kan hij het beste wel komen met een visum dat je nu al vast gata regelen.

Ik voldoe gelukkig aan de middeleneis, dus dat zou geen probleem moeten zijn. We gaan de komende dagen aan de slag met het verzamelen van alle benodigde documentatie. Zijn er in de tussentijd nog andere zaken waar we (alvast) aan moeten denken of zijn er zaken die we alvast kunnen voorbereiden.

Daarnaast wil ik graag een donatie maken. Zijn de gegevens hiervoor up to date?
3
Op grond van Europese regels zoals die in elke EU lidstaat gelden (en hetzelfde zijn) mag jij als nederlandse in België werken en wonen.
Je Belgische partner mag hetzelfde in Nederland.

Voorwaarde voor jullie beiden is dat er in de lidstaat waar gewoond gaat worden geen beroep mag worden gedaan op de bijstand. Als is zoiets als aanvullende bijstand bij een baan of bij een onderneming als zzp-er weldegelijk mogelijk.

Als er niet wordt gewerkt is er een verblijfsrecht als economisch niet actieve Unieburger mogelijk zodra er voldoende middelen van bestaan zijn. Dan geldt per definitie de bijstandsnorm voor een alleenstande. Want dat is de Belg in Nederland en ben jij als Nederlandse in België.
In Nederland is het normbedrag dan ongeveer € 750.
In België heet het leefloon. Dat ligt rond € 910 per maand.
Of er recht is op bijstand hangt weer wel af van de gezinssituatie (samenwonen, inkomen partner).

Hier lijkt mij maatwerk geboden, afhankelijk van jullie persoonlijke situatie en mogelijkheden.
Als jullie mijn hulp hierbij willen neem dan contact op via www.prawo.nl
4
Dialoog met het bestuur / Re: Eerste Hulp Topic: alleen voor algemene vragen/bedenkingen
« Laatste bericht by Prawo Gepost op 21 augustus 2019, 09:44:17  »
In december treffen wij elkaar nogmaals in Turkije, wij willen dan graag voor de Turkse wet trouwen en hopen dat mijn verloofde na twee weken, door middel van een Schengenvisum van 90 dagen, met mij mee terug kan reizen naar NL, om hopelijk na een periode van 90 dagen vervolgstappen te zetten naar een definitief verblijf in NL.

Ter info: Mijn vriend is voor onze kennismaking al eens in NL geweest. Heeft dit gevolgen voor een mogelijke visum-aanvraag?

Om je verloofde naar Nederland te laten komen is het in feite alleen nodig dat jij beschikt over voldoende middelen van bestaan.
Je verloofde is niet inburgeringsplichtig. Je zou daarom denk ik nu de TEV-MVV procedure kunnen starten zodat hij na jullie huwelijk meteen met je mee kan naar Nederland. Een 90 dagen Schengenvisum is dan niet eens nodig.

Trouwen in Turkije:
Zijn er topics waarin omschreven staat welke stappen ik hier in NL maken?
Of wil iemand mij vertellen wat ik moet regelen?

Voor trouwen is meestal een geboorteakte nodig en een bewijs dat jij ongehuwd bent. Dat laatste staat op het uittreksel uit de gemeentelijke bsisadministrratie als je er om vraagt om je burgerlijke stata er op te zetten.
Beide documenten ku je vragen op een zogenaamd internationaal formulier. Vertaling of legalisatie is dan niet nodig.
Je verloofde kan denk ik in Turkije het beste even navragen op de plek waar jullie willen gana trouwen wat zij precies willen en meteen de datum afspreken.

Aanvraag Schengenvisum 90 dagen:
Mijn verloofde wil het Schengenvisum via VFS.GLOBAL gaan aanvragen, en wat ik heb gelezen op de website is dat ik het formulier ‘Bewijs van garantiestelling en/of particuliere logiesverstrekking’ moet invullen en digitaal moet verzenden aan mijn verloofde. Hij zal vervolgens de overige documentatie moeten aanleveren. Ik ga ervan uit dat het na indiening afwachten is op een positief of negatief besluit.

Invullen formulier ‘Bewijs van garantiestelling en/of particuliere logiesverstrekking’:
Ook al betreft het een “klein” formulier, ik ben bang om te weinig of te veel in te vullen. Moet ik kort en krachtig of juist lang van stof zijn? En is er een foutieve manier van invullen?

Bijvoorbeeld, wat vul ik in bij:
- Relatie tot aanvrager visum: partner, geliefde of verloofde?
- Reden tot uitnodiging: hereniging met (bovenstaande) of hereniging en kennismaking familie?
- Garant staan: mijn verloofde heeft voldoende geld om te reizen etc. Is het verstandig om alsnog garant te staan? Of moet ik er voor kiezen juist niet garant te staan?

Als je mijn suggestie over de TEV-MVV aanvraag volgt is dat visum niet nodig. Een Schengenvisum kost tegenwoordig overigens €80 plus €40 voor de externe dienstverlener. Die kosten spaar je uit als je meteen voor de MVV gaat.

Mocht je niet aan de middeleneis voldoen dan kan hij niet in  Nederland bij je komen wonen. In dat geval zou je (na het trouwen) de zogenaamde EU-route kunnen doen door eerst een aantal (meer dan drie) maanden in een andere EU lidstata te gaan wonen. In dat geval kan hij het beste wel komen met een visum dat je nu al vast gata regelen.

5

Ik ben vrouw met een nederlandse identiteit en heb sinds 1 jaar een relatie met een belg. We reizen momenteel veel op en neer om elkaar te zien en willen graag gaan samenwonen in de nabije toekomst en een gezin vormen. Echter ik zit in nederland in situatie met deeltijd werk opstart parttime ondernemersschap en aanvullende bijstand. Daarbij doet de bijstand moeilijk over t feit dat ik niet meer dan 20 dagen per jaar in het buitenland mag verblijven als vakantie en 40 met mm werkdagen als ondernemer daar waar ik ruim overheen ga. Meestal ben ik 4 daar en drie hier per week of 3 daar en vier hier. Hij is in belgie werkeloos sinds kort na burnout en conflicten op werk en is werkzoekend. Wat zijn voor ons de handigste stappen om te ondernemen. T liefst willen we samen in belgie wonen. Maar ik begrijp dat er een inkomenseis is van rond de 1500 euro als ik er wil wonen en dat ik dan daar werk moet vinden met een vast contract?
Wie weet wat t handigst is. Mm partner zei, we kunnen ook trouwen, maar dat veranderd niks aan de inkomensgrens las ik ergens? Hoe pak ik dit t beste aan. Hij is mn zielsmaatje en we zijn nu 1 jaar samen en reizen op en neer maar zouden graag samen een gezin vormen.
6
Hoe te werk gaan? / Re: Voorsteltopic 2019
« Laatste bericht by Mira1989 Gepost op 20 augustus 2019, 23:04:35  »
Goedenavond,

Mijn naam is Mira. Ik heb mijn voorstelpost in een heel ander topic gepost. Excuses!
Hopelijk komt mijn post dmv deze link tevoorschijn: https://www.mixed-couples.nl/index.php/topic,17491.425.html

Liefs.
7
Dialoog met het bestuur / Re: Eerste Hulp Topic: alleen voor algemene vragen/bedenkingen
« Laatste bericht by Mira1989 Gepost op 20 augustus 2019, 22:52:18  »
Goedenavond,

Mijn naam is Mira en ik ben nieuw op Mixed-couples, dus ik ben nog zoekende naar de juiste posts.Hopelijk zijn er actieve leden en kunnen jullie mij wegwijs maken op de site zodat ik op de juiste en hopelijk een snelle manier kan samen zijn met mijn geliefde uit Turkije.

Ik ben dus Mira, 30 jaar, halfbloed (NL/Indisch) en heb vorig jaar in Turkije mijn verloofde leren kennen. Wellicht cliche; maar het was liefde op het eerste gezicht. Er is sindsdien geen dag voorbij gegaan zonder elkaar te spreken en we hebben elkaar nu tijdens 6 (langere) vakanties in Turkije gezien. Ook heb al het genoegen gehad kennis te maken met zijn familie. Hopelijk kan hij ook snel kennismaken met mijn familie.

Hoewel ik enorm geniet van het land, de cultuur en de vakanties, weet ik dat er niet fulltime zou kunnen wonen. Mijn verloofde weet dit en begrijpt mij volkomen, ik ben namelijk mantelzorger voor een familielid, heb een goede baan etc. Toch willen wij verder en samen een toekomst opbouwen, dit betekent dat hij graag bij mij in Nederland wil komen wonen om hier samen onze toekomst (verder) op te bouwen. Als ik research doe op internet, komt daar vrij veel bij kijken en ik wil alles graag op een nette en juiste manier doen.

In december treffen wij elkaar nogmaals in Turkije, wij willen dan graag voor de Turkse wet trouwen en hopen dat mijn verloofde na twee weken, door middel van een Schengenvisum van 90 dagen, met mij mee terug kan reizen naar NL, om hopelijk na een periode van 90 dagen vervolgstappen te zetten naar een definitief verblijf in NL.

Ter info: Mijn vriend is voor onze kennismaking al eens in NL geweest. Heeft dit gevolgen voor een mogelijke visum-aanvraag?

Trouwen in Turkije:
Zijn er topics waarin omschreven staat welke stappen ik hier in NL maken?
Of wil iemand mij vertellen wat ik moet regelen?

Aanvraag Schengenvisum 90 dagen:
Mijn verloofde wil het Schengenvisum via VFS.GLOBAL gaan aanvragen, en wat ik heb gelezen op de website is dat ik het formulier ‘Bewijs van garantiestelling en/of particuliere logiesverstrekking’ moet invullen en digitaal moet verzenden aan mijn verloofde. Hij zal vervolgens de overige documentatie moeten aanleveren. Ik ga ervan uit dat het na indiening afwachten is op een positief of negatief besluit.

Invullen formulier ‘Bewijs van garantiestelling en/of particuliere logiesverstrekking’:
Ook al betreft het een “klein” formulier, ik ben bang om te weinig of te veel in te vullen. Moet ik kort en krachtig of juist lang van stof zijn? En is er een foutieve manier van invullen?

Bijvoorbeeld, wat vul ik in bij:
- Relatie tot aanvrager visum: partner, geliefde of verloofde?
- Reden tot uitnodiging: hereniging met (bovenstaande) of hereniging en kennismaking familie?
- Garant staan: mijn verloofde heeft voldoende geld om te reizen etc. Is het verstandig om alsnog garant te staan? Of moet ik er voor kiezen juist niet garant te staan?

Waarschijnlijk heb ik nog tig vragen, maar ik hoop dat ik hiermee al geholpen kan worden. Indien er topics zijn, die mij kunnen helpen, word ik graag gelinkt.

Heel veel liefs,
Mira
8
Hoe te werk gaan? / Re: Voorsteltopic 2019
« Laatste bericht by Prawo Gepost op 10 augustus 2019, 11:29:51  »
Ga onder het logo van Mixed-Couples naar de tweede optie "Forums".
Zoek daat het voor jou relevante onderwerp en klik daar op.
Vervolgens zie je een lijst met al aangemaakte topics.
Die kun je doorlezen en je bericht plaatsen in een al bestaand topic.
Ook zie je rechts bovenaan de grijs-blauwe knop "Nieuw topic" en kunt die gebruiken om een geheel eigen topic aan te maken.

Succes.
9
Hoe te werk gaan? / Re: Voorsteltopic 2019
« Laatste bericht by Kiirana Gepost op 08 augustus 2019, 02:06:22  »
Er is nog geen knop om zelf topic aan te maken, kan t dat dar even duurt nog?
10
Hoe te werk gaan? / Re: Voorsteltopic 2019
« Laatste bericht by Prawo Gepost op 07 augustus 2019, 21:46:40  »
Ik zou graag een nieuw topic maken.
Ik ben vrouw met een nederlandse identiteit en heb sinds 1 jaar een relatie met een belg. We reizen momenteel veel op en neer om elkaar te zien en willen graag gaan samenwonen in de nabije toekomst en een gezin vormen. Echter ik zit in nederland in situatie met deeltijd werk opstart parttime ondernemersschap en aanvullende bijstand. Hij is in belgie werkeloos sinds kort na burnout en conflicten op werk en is werkzoekend. Wat zijn voor ons de handigste stappen om te ondernemen. T liefst willen we samen in belgie wonen.

Zie deze reactie https://www.mixed-couples.nl/index.php/topic,22197.msg181809.html#msg181809
Die is ook op jou van toepassing.

Links bovenaan het forumonderdeel van je keuze zie je een regel met een knop om een nieuw topic aan te maken.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10