Auteur Topic: Thaise vriendin Au Pair verblijfsdoel wijzigen. Welke stappen ondernemen?  (gelezen 183 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JacksError

 • Nog nieuw en fris
 • *
 • Berichten: 5
 • Geslacht: Man
 • Ik steun Mixed-Couples
 • Nationaliteit partner: Thais
Beste mensen,

Ik (24) en mijn vriendin (25) willen graag onze relatie kunnen voortzetten in NL. Nou is er veel informatie beschikbaar op het internet echter blijven er bij ons een aantal vragen onduidelijk. Het zou fijn zijn als iemand hier wat inzicht op kan geven. Ik voldoe aan de inkomens eis, heb een vast contract voor onbepaalde tijd en zij kan zich inschrijven op mijn adres.

Zij heeft al een MVV gehad en heeft nu een verblijfsvergunning want ze is hier Au pair, haar contract eindigt eind Mei. We hebben begrepen dat we de wijziging zo laat mogelijk moeten indienen omdat de Au pair agency anders kans heeft de IND in te lichten en een stokje voor ons plan te steken. We willen haar verblijfsdoel wijzigen naar "verblijfsvergunning partner".

Een aantal verhalen die wij recent hebben gelezen van andere Au pairs die de zelfde procedure starten en zijn geweigerd is dat wanneer zij de procedure starten de IND navraag doet bij de agency. Waarop volgens de agency hun contract beeindigt en de verblijfvergunning ongeldig word. Wanneer dit gebeurt word de aanvraag dus geweigerd en zal je opnieuw een MVV moeten aanvragen met alle benodige documenten en inburgeringscursus van dien. Dit willen we dus lekker vermijden en ik denk dat dat mogelijk is als wij de juiste stappen in de juiste volgorde nemen. (Zelf begrijp ik niet helemaal waarom de agency dit zou doen als de au pair tot het einde haar contract afwerkt. Misschien om hun imago te bewaren voor de Nederlandse overheid, worden hun gestraft als hun au pairs de verblijfsvergunning gebruiken om vervolgens het doel van verblijf te wijzigen?)

Dus daarom ben ik hier, ik hoop dat iemand mij kan vertellen of mijn plan van aanpak klopt. Haar contract eindigt op 24 Mei we zijn van plan de procedure zo'n 1 of 2 weken van te voren te starten.

1. Zij schrijft zich in op mijn adres (1 of 2 weken van te voren dus) maar blijft netjes haar contract afwerken bij haar host familie.

2. We wachten op bevestiging van de adres wijziging. (Dit duurt gemiddeld 5 werkdagen.) Haar hosts zullen hierop worden ingelicht doormiddel van een brief van de gemeente. Rond die periode heeft ze dus ook wat uit te leggen aan haar hosts  ;). Echter heeft zij echt een super tijd hier met haar host familie en zullen zij waarschijnlijk in tranen van vreugde uit barsten als ze horen dat ze straks om de hoek woont.

3. We beginnen de aanvraag bij IND voor "verblijfsvergunning partner".

4. Nadat de aanvraag is ingediend maken we direct een afspraak voor sticker verblijfsaantekening aangezien haar huidige verblijfvergunning zal verlopen.

Dan hebben we nog een aantal mooie feestdagen in Mei waarop de IND gesloten is waarmee we rekening moeten houden. Echter zie ik niet in hoe ons plan van aanpak fout kan gaan tenzij de agency op de hoogte word gesteld en haar contract vroegtijdig word beindigt. Zie ik iets over het hoofd of heb je suggesties om onze slaagkans te verhogen dan hoor ik het graag!
Offline Prawo

 • X.O.
 • Deskundige
 • ****
 • Berichten: 7810
 • Geslacht: Man
 • Nog steeds bereid en in staat hulp te bieden
  • Prawo Advies
Re: Thaise vriendin Au Pair verblijfsdoel wijzigen. Welke stappen ondernemen?
« Reactie #1 Gepost op: 17 februari 2021, 14:40:48 »
Je kunt het denk ik slimmer aanpakken. Waardoor ze ook gewoon in haar gastgezin kan blijven werken, nu en in de toekomst.

Dat er weer een MVV nodig zou zijn is beslist niet waar. Zij kan gewoon vragen haar verblijfsdoel te wijzigen.

Het au pair bureau is (verplicht) de erkende referent en daarmee verantwoordelijk. Dat bureau zal zich daarom echt aan alle voor zo'n erkende referent geldende regels moeten houden. Maar kan de goede kant op worden gestuurd.

Dat er een afwijzing zou komen is beslist niet nodig. Die andere au pairs hebben het denk ik minder goed aangepakt.
Details lenen zich echter niet voor bespreking op een forum als dit.
Je mag mij via www.prawo.nl een bericht sturen als je prijs stelt op mijn hulp bij een en ander.

Offline JacksError

 • Nog nieuw en fris
 • *
 • Berichten: 5
 • Geslacht: Man
 • Ik steun Mixed-Couples
 • Nationaliteit partner: Thais
Re: Thaise vriendin Au Pair verblijfsdoel wijzigen. Welke stappen ondernemen?
« Reactie #2 Gepost op: 17 februari 2021, 15:13:35 »
Daar hebben we inderdaad over nagedacht. Echter heeft de host familie al een nieuwe au pair gevonden voor wanneer mijn vriendin is gestopt, misschien dat ze met wat schoonmaakwerk daar kan beginnen als ze hier is gesetteld. Hoe dan ook zijn die zaken voor later in de toekomst haha.

Heel erg bedankt Prawo ik waardeer de hulp enorm en ik zal vandaag of morgen contact met je opnemen. Top!