Auteur Topic: Nieuw bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking  (gelezen 7587 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Prawo

  • X.O.
  • Deskundige
  • ****
  • Berichten: 7814
  • Geslacht: Man
  • Nog steeds bereid en in staat hulp te bieden
    • Advies en hulp van Prawo
Nieuw bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking
« Gepost op: 22 december 2010, 12:45:35 »
Op 4 april 2010 is de Visumcode in werking getreden. De Visumcode bevat regels met betrekking tot procedures voor aanvragen van visa kort verblijf. Een vereiste van de Visumcode is dat elk land een uniform bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking heeft en dit bij de Europese Commissie laat notificeren.
Dit gestandaardiseerde formulier dient gebruikt te worden in geval sprake is van een uitnodiging door een referent en/of indien sprake is van een garantstelling. Dit formulier dient dan ook ter onderbouwing van de visumaanvraag. Bijgevoegd treft u het formulier aan.

Het bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking zal in het Voorschrift Vreemdelingen (Vv) worden opgenomen. Deze opname in het Vv zal in de Staatscourant kenbaar worden gemaakt. Vanaf de publicatie in de Staatscourant dient het nieuwe bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking gebruikt te worden en is het in beginsel niet meer mogelijk om andere formulieren te gebruiken. De verwachting is dat dit einde december 2010 zal plaatsvinden.

Op bladzijde 3 van het formulier staan onderaan drie ruimten die alleen door de gemeente ingevuld worden. Het betreft hier een ruimte voor legalisatie gemeente, gezien voor legalisatie van de handtekening en een ruimte voor de Burgemeester van de gemeente. De legalisatie van de handtekening bij de gemeente dient vanaf het moment van publicatie in de Staatscourant dan ook alleen op dit nieuwe bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking plaats te vinden.

Het nieuwe bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking is te vinden op de internetsites van de Immigratie