Auteur Topic: Toeristenvisum: vragen en antwoorden (6)  (gelezen 75245 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline indonita

  • Nog nieuw en fris
  • *
  • Berichten: 10
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik steun Mixed-Couples
Toeristenvisum: vragen en antwoorden (6)
« Gepost op: 05 april 2007, 19:01:01 »
Hey allemaal, ik heb twee vraagjes over het aanvragen van een toeristenvisum voor iemand uit marokko..
mijn man, heeft laatst de nederlandse ambasade in rabat gebeld voor deze vragen, maar daar werd hij niet echt vriendelijk te woord gestaan..

mijn vragen zijn :
als mijn man zelf kan bewijzen dat hij over 34 euro per dag beschikt, dat hij hier in nederland zal verblijven, is het dan alsnog een vereiste dat ik, die hem uitnodigd, ook loonstroken, werkgeversverklaring en alles meestuur?
ik ben nog student en werk niet, vandaar?! ???

en nog 1 iets, is de uitnodigingsbrief een gewoon, met de hand geschreven uitnodiging, of een standaard formulier??

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen..
alvast bedankt,
indonita

Offline Sterre

  • Steunt de Stichting
  • ***
  • Berichten: 304
  • Geslacht: Vrouw
Re: loonstroken en uitnodigingsbrief
« Reactie #1 Gepost op: 05 april 2007, 20:20:16 »
Hoi Indonita,

Wat vervelend dat je man niet erg vriendelijk te woord werd gestaan.
Als je man zelf kan aantonen dat hij over voldoende geld beschikt, zijn jouw loonstroken etc niet nodig. Overigens kan voor een toeristenvisum ook iemand anders dan jijzelf garant staan voor hem.

Een uitnodigingsbrief is eigenlijk een garantverklaring, je kunt een dergelijk formulier halen bij de gemeente, alle gegevens invullen en tekenen, en dan legaliseert de gemeente jouw handtekening ter plekke. Je kunt natuurlijk ook nog een extra 'gewone' brief toevoegen.

Succes!

Offline Aletta

  • * Nachtbraker *
  • Bestuur Stichting Mixed-Couples
  • *****
  • Berichten: 2554
  • Geslacht: Vrouw
  • Tob niet, 't komt altijd anders
  • Nationaliteit partner: Turkse Nederlander :)
Re: loonstroken en uitnodigingsbrief
« Reactie #2 Gepost op: 06 april 2007, 00:29:33 »
Elsje heeft gelijk, als hij aan kan tonen genoeg geld te hebben is jouw garantstelling niet nodig en dus jouw loonstrookjes ook niet.

Wat betreft de uitnodigingsbrief: stuur naast de standaard (gelegaliseerde) gemeentebrief ook een zelfgeschreven brief mee waarin je het doel van de uitnodiging uitlegt. De meest voorkomende reden voor afwijzing is het vestigingsgevaar en misschien kun je ook in je brief uitleggen waarom dat gevaar niet aanwezig is.

Offline Harald

  • Nog nieuw en fris
  • *
  • Berichten: 6
Re: loonstroken en uitnodigingsbrief
« Reactie #3 Gepost op: 06 april 2007, 18:17:30 »
Euh gene antwoord maar wel een bijbehorende vraag misschien....

Indien je de procedure MVV op wil starten kan je dan toch nog een uitnodiging doen voor een tijdelijk verblijf van iemand ?
Of is het dus echt verplicht voor de persoon voor wie de procedure in gang wordt gezet, dat deze dan in haar land van herkomst moet wachten ??

Offline Aletta

  • * Nachtbraker *
  • Bestuur Stichting Mixed-Couples
  • *****
  • Berichten: 2554
  • Geslacht: Vrouw
  • Tob niet, 't komt altijd anders
  • Nationaliteit partner: Turkse Nederlander :)
Re: loonstroken en uitnodigingsbrief
« Reactie #4 Gepost op: 06 april 2007, 19:09:32 »
Het laatste, dus tijdens de MVV aanvraag moet de persoon waar het om gaat in het land van herkomst zijn.

Offline indonita

  • Nog nieuw en fris
  • *
  • Berichten: 10
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik steun Mixed-Couples
vakantie uit spanje op werkvergunning?
« Reactie #5 Gepost op: 18 september 2007, 20:50:08 »
hallo allemaal,

kan iemand mij vertellen of iemand die in spanje verblijft op basis van een werkvergunning, hier naar nederland op vakantie kan komen?
of heb je daarvoor een verblijfsvergunning van spanje nodig?

alvast bedankt,
indonita

Offline Prawo

  • X.O.
  • Deskundige
  • ****
  • Berichten: 7687
  • Geslacht: Man
  • Nog steeds bereid en in staat hulp te bieden
    • Prawo Advies
Re: vakantie uit spanje op werkvergunning?
« Reactie #6 Gepost op: 18 september 2007, 21:27:48 »
De verblijfsvergunning van een andere Schengenstaat geeft recht op vrij verkeer binnen het Schengengebied, niet de werkvergunning.

Offline Machrifa

  • Nog nieuw en fris
  • *
  • Berichten: 6
MVV adviesaanvraag tijdens bezwaar toersistenvisum
« Reactie #7 Gepost op: 26 oktober 2007, 18:52:40 »
Hallo!

Kan iemand mij misschien vertellen of je tijdens een bezwaarprocedure van een toersitenvisum een adviesaanvraag MVV kunt indienen, of moet eerst de procedure afgerond zijn?

Bedankt voor wie hier ervaring mee heeft!

Offline Prawo

  • X.O.
  • Deskundige
  • ****
  • Berichten: 7687
  • Geslacht: Man
  • Nog steeds bereid en in staat hulp te bieden
    • Prawo Advies
Re: MVV adviesaanvraag tijdens bezwaar toersistenvisum
« Reactie #8 Gepost op: 27 oktober 2007, 00:48:42 »
Dat kan, maar ik vrees dat de mvv er dan eerder is (als tenminste aan de overige voorwaarden wordt voldaan), dan dat de ebzwaarfase van een maand of drie zal zijn afgerond.

Ik heb wel eens vrij kort achter elkaar eerst een positieve beslissing op bezwaar voor het visum gehad en vervolgens een goedgekeurde mvv.

Offline indonita

  • Nog nieuw en fris
  • *
  • Berichten: 10
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik steun Mixed-Couples
advocaat gezocht
« Reactie #9 Gepost op: 22 april 2008, 21:04:52 »
dag allemaal.
 mijn man gaat een deze dagen een vakantie visum aanvraag doen in marokko..
maar mijn sterke vermoeden is dat het, net als de vorige keer, afgewezen wordt, omdat zijn vader hem op zijn 6e jaar illegaal naartoe heeft gehaald (en hem een aantal jaar later ook weer terug heeft gebracht, zonder dat hij zijn papieren voor nederland heeft gehad)
de vorige keer hebben wij hier niks tegen gedaan, maar deze keer wil ik in hoger beroep gaan, als het weer afgewezen wordt..

nu ben ik dus op zoek naar een goede advocaat, die mij bij kan staan hierbij..
ik woon zelf in rotterdam, maar het maakt mij niet veel uit waar deze advocaat zit..
als hij maar goed is..

ik hoop echt, dat iemand mij kan helpen..

groetjes.....

Offline YvonneD

  • Steunt de Stichting
  • **
  • Berichten: 95
  • Ik steun Mixed-Couples
Re: advocaat gezocht
« Reactie #10 Gepost op: 22 april 2008, 21:07:22 »
Prawo kan jullie misschien wel helpen. Je vindt hem hier op het forum.

Offline Prawo

  • X.O.
  • Deskundige
  • ****
  • Berichten: 7687
  • Geslacht: Man
  • Nog steeds bereid en in staat hulp te bieden
    • Prawo Advies
Re: advocaat gezocht
« Reactie #11 Gepost op: 22 april 2008, 23:55:44 »
Inderdaad, dat kan ik.
Laat hem eerst aanvragen en kom met de afwijzing z.s.m. naar me toe.

Offline indonita

  • Nog nieuw en fris
  • *
  • Berichten: 10
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik steun Mixed-Couples
Re: advocaat gezocht
« Reactie #12 Gepost op: 25 april 2008, 13:55:01 »
oh gelukkig!! ben er erg blij mee!!

vraagje..... hoe en wanneer kan ik jou bereiken prawo??

heel erg bedankt, dat je me wil helpen..

Offline Trappertje

  • Volwaardig lid
  • **
  • Berichten: 73
  • Geslacht: Man
Re: advocaat gezocht
« Reactie #13 Gepost op: 27 april 2008, 09:21:42 »
Je kunt hem bereiken door een persoonlijk bericht te sturen.

Groetjes,

Ad
20-10 Toetsing
21-11 Toetsing ingewilligd

Offline theobun

  • Steunt de Stichting
  • **
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Man
aanmelden gemeente of VP
« Reactie #14 Gepost op: 16 juni 2008, 21:23:56 »
Citaat
(9) Burgers van de Unie dienen het recht te hebben gedurende
maximum drie maanden op het grondgebied van
het gastland te verblijven zonder dat aan andere formaliteiten
moet worden voldaan dan het bezit van een
geldige identiteitskaart of een geldig paspoort, zulks
onverminderd een gunstiger behandeling voor werkzoekenden,
zoals door
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/nl/oj/2004/l_229/l_22920040629nl00350048.pdf

als je niet in een hotel verblijft moet je je toch melden bij de VP in nederland
en in belgie bij de gemeente waar je verblijft
dit is in strijd met de RICHTLIJN 2004/38/EG

in belgie kan je zelfs een boete krijgen van 200
na 22 maanden in nederland
de EU verblijfsvergunningen van 5 jaar voor mijn vrouw en haar zoontje

Offline YvonneD

  • Steunt de Stichting
  • **
  • Berichten: 95
  • Ik steun Mixed-Couples
Re: aanmelden gemeente of VP
« Reactie #15 Gepost op: 16 juni 2008, 21:51:23 »
Bij toeristenvisum melden bij VP.

Bij MVV melden bij Gemeente binnen 3 werkdagen.

Offline theobun

  • Steunt de Stichting
  • **
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Man
Re: aanmelden gemeente of VP
« Reactie #16 Gepost op: 16 juni 2008, 22:00:53 »
klopt maar ik spreek nu over EU burgers
dus als je een paar dagen of een week je in nederland bent als je in belgie woont
of als je als nederlander met je partner naar belgie gaat
in de omzendbrief van 23 mei 2008 staat dat je je binnen 10 dagen moet melden en dat is in strijd met de richtlijn
na 22 maanden in nederland
de EU verblijfsvergunningen van 5 jaar voor mijn vrouw en haar zoontje

Offline LiFenTon2005

  • STICHTING WELFARE FOR MIGRANTS
  • Steunt de Stichting
  • ******
  • Berichten: 5267
  • Geslacht: Man
  • Together we stand ! LawAssistHoofddorp.nl
    • LawAssist Hoofddorp
  • Nationaliteit partner: ChinDutchy
Re: aanmelden gemeente of VP
« Reactie #17 Gepost op: 16 juni 2008, 23:41:40 »
Als ( gehuwde )EU burger volgt je non EU partner jouw rechten.

Offline theobun

  • Steunt de Stichting
  • **
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Man
Re: aanmelden gemeente of VP
« Reactie #18 Gepost op: 17 juni 2008, 11:43:32 »
Als ( gehuwde )EU burger volgt je non EU partner jouw rechten.
Ook de EU burger moet zich in belgie melden binnen 10 dagen (uitgezonderd verblijf in hotel )
na 22 maanden in nederland
de EU verblijfsvergunningen van 5 jaar voor mijn vrouw en haar zoontje

Offline Prawo

  • X.O.
  • Deskundige
  • ****
  • Berichten: 7687
  • Geslacht: Man
  • Nog steeds bereid en in staat hulp te bieden
    • Prawo Advies
Re: aanmelden gemeente of VP
« Reactie #19 Gepost op: 17 juni 2008, 15:43:28 »
In Nederland moeten bezoekers voor een kort verblijf (met of zonder visum) zich binnen drie werkdagen bij de vreemdelingenpolitie melden. Dat kan in eerste instantie door binnen die termijn 0900-8844 te bellen en een afspraak te maken, of te horen dat men zonder afspraak gewoon op het bureau kan langskomen.

Vreemdelingen met een mvv schrijven zich in in de GBA (voorlopig) en gaan vervolgens (na afspraak) naar de IND voor het indienen van een aanvraag voor een verblijfsvergunning.

Binnen welke termijn dat laatste moet vind ik eigenlijk niet interessant omdat ik praktisch denk. Iedereen wil z.s.m. zijn verblijfsvergunning hebben en zal deze ook zo snel mogelijk willen gaan aanvragen. Vandaar mijn advies de afspraak met de IND al te gaan maken zodra de aankomstdatum in Nederland bekend is.

Wat de huidige regel in Belgi

Offline LiFenTon2005

  • STICHTING WELFARE FOR MIGRANTS
  • Steunt de Stichting
  • ******
  • Berichten: 5267
  • Geslacht: Man
  • Together we stand ! LawAssistHoofddorp.nl
    • LawAssist Hoofddorp
  • Nationaliteit partner: ChinDutchy
Re: aanmelden gemeente of VP
« Reactie #20 Gepost op: 17 juni 2008, 17:30:20 »
klopt maar ik spreek nu over EU burgers
dus als je een paar dagen of een week je in nederland bent als je in belgie woont
of als je als nederlander met je partner naar belgie gaat
in de omzendbrief van 23 mei 2008 staat dat je je binnen 10 dagen moet melden en dat is in strijd met de richtlijn
Dur is toch geen Hollander die  met 2 weken Ardennen zich gaat melden??Met of zonder BP.Zul je een Europa tour gaan doen en overal 12 dagen blijven :-X

Offline theobun

  • Steunt de Stichting
  • **
  • Berichten: 154
  • Geslacht: Man
Re: aanmelden gemeente of VP
« Reactie #21 Gepost op: 17 juni 2008, 18:50:34 »
Citaat
B. Binnenkomst en kort verblijf
Burgers van de Unie en hun familieleden die naar Belgi
na 22 maanden in nederland
de EU verblijfsvergunningen van 5 jaar voor mijn vrouw en haar zoontje

Offline Prawo

  • X.O.
  • Deskundige
  • ****
  • Berichten: 7687
  • Geslacht: Man
  • Nog steeds bereid en in staat hulp te bieden
    • Prawo Advies
Re: aanmelden gemeente of VP
« Reactie #22 Gepost op: 17 juni 2008, 18:57:41 »
Dit is gebaseerd op art. 5 lid 5 van Richtlijn 2004/38/EG.

Citaat
5. De lidstaat kan de betrokkene opleggen zijn aanwezigheid
op het grondgebied binnen een aanvaardbare, niet-discriminerende
termijn mede te delen. Niet-naleving van deze verplichting kan worden bestraft met niet-discriminerende en evenredige sancties.

Of dit bij het Europese Hof standhoudt zal afhangen van (de hoogte van) de boete die een Belg, die in eigen land uit logeren gaat, krijgt opgelegd.

Offline peterjane

  • Steunt de Stichting
  • *
  • Berichten: 29
  • Geslacht: Man
  • Peter en Ging
Re: loonstroken en uitnodigingsbrief
« Reactie #23 Gepost op: 29 juni 2008, 23:45:07 »
hallo,

ff een vraagje over de uitnodigings brief van de gemeente.ik heb hem al afgehaald en door gestuurd naar mijn partner dmv email maar nu zegt het filipijnse consulaat dat ze het orgineel willen hebben.is dit normaal?

bvd peter en jane
-2008:afgewezen(vestigingsgevaar)
-2009:afgewezen(procedure niet van toepasing voor ons)

Offline Aletta

  • * Nachtbraker *
  • Bestuur Stichting Mixed-Couples
  • *****
  • Berichten: 2554
  • Geslacht: Vrouw
  • Tob niet, 't komt altijd anders
  • Nationaliteit partner: Turkse Nederlander :)
Re: loonstroken en uitnodigingsbrief
« Reactie #24 Gepost op: 30 juni 2008, 08:31:45 »
Ja, dit is normaal. Via email is niet te controleren of de stempels van legalisatie wel origineel zijn.

Denk er wel om dat ze de originele brief terug moet hebben na haar visumaanvraag, want bij binnenkomst in Nederland kan om de garantverklaring gevraagd worden bij de douane. (dus lever origineel + kopie in zou ik zeggen).