Auteur Topic: Media en generaal pardon  (gelezen 6196 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline cococam

 • Volwaardig lid
 • **
 • Berichten: 110
 • Geslacht: Man
 • verzoek verlenging VVR vrouw/dochter: 30 bijlagen!
  • startpagina buitenlandse partner
Media en generaal pardon
« Gepost op: 04 oktober 2006, 20:57:00 »
woensdag 4 oktober 2006 14:44
Media steunen massaal emotionele pardon-actie

Er komt een nieuwe actie voor een generaal pardon voor asielzoekers. Voor het optimale emotie-effect heeft de campagne kinderen van asielzoekers als uitgangspunt genomen:
Pieter Schultz

Offline cococam

 • Volwaardig lid
 • **
 • Berichten: 110
 • Geslacht: Man
 • verzoek verlenging VVR vrouw/dochter: 30 bijlagen!
  • startpagina buitenlandse partner
Re: Media en generaal pardon
« Reactie #1 Gepost op: 01 november 2006, 23:37:16 »
Arendo Joustra in Non Solus: Pardon?

De massale medewerking van de media aan een generaal pardon-actie

Veel media drukken deze week gratis een poster af die voor het raam kan worden gehangen. Doel: een generaal pardon afdwingen voor uitgeprocedeerde asielzoekers.

Het is natuurlijk niet toevallig dat de organisatoren deze actie vlak voor de verkiezingen van 22 november houden. Daar is ook niets mis mee, verkiezingen gaan immers over het maken van politieke keuzes. Wel vreemd (of na
Pieter Schultz

Offline sandra

 • Nog nieuw en fris
 • *
 • Berichten: 21
 • Geslacht: Vrouw
 • Dit forum is het helemaal !
Re:Media en generaal pardon
« Reactie #2 Gepost op: 05 december 2008, 14:51:13 »
Kamer woest om beroepsprocedure generaal pardon Van onze parlementaire redactie

Twingly blog zoeken1 blogs die verwijzen naar dit artikel
Kamer woest om beroepsprocedure generaal pardon
2 uren geleden Vreemdelingenrecht.comDEN HAAG -  De Tweede Kamer is woedend dat afgewezen asielzoekers naar de rechter mogen stappen als ze niet onder het generaal pardon vallen. Die beroepsmogelijkheid kan een enorme papierwinkel en vertraging bij uitzettingen opleveren.


 Ads door Google
Probleem bouwvergunning?
Meester advocaten Amsterdam voor aanvragers en/of omwonenden
www.MeesterMeester.nl
Octopus Bezwaar en Beroep
Awb-procedures in een workflow, met termijnbewaking, documenten en meer
www.octopus.nl
BV Oprichten?
U kunt nu in 4 eenvoudige stappen uw eigen onderneming starten!
www.bvoprichten.nl
De Raad van State besloot deze week dat vreemdelingen die geen aanbod van het kabinet hebben gekregen, daartegen moeten kunnen procederen. "Dit is rampzalig", aldus PVV-Kamerlid Sietse Fritsma. "Mensen die niet in aanmerking komen voor het generaal pardon zouden uitgezet worden, maar dat kun je nu wel vergeten. Alle asielzoekers kunnen nu dus doorprocederen en hun verblijf rekken, die krijg je Nederland niet meer uit. Er gaan gewoon meer mensen generaal pardon krijgen. We voelen ons beduveld."

Ook Rita Verdonk vreest voor de gevolgen. "Dit gaat heel veel geld en werk kosten", aldus de politica van ToN. "Iedereen grijpt zijn kans." De VVD oordeelt keihard over de uitspraak. "Degenen die het generaal pardon hebben afgekondigd, hebben dit over zichzelf afgeroepen", stelt Henk Kamp.

De Tweede Kamer wil binnen vier dagen horen hoe staatssecretaris Albayrak (Justitie) wil voorkomen dat afgewezen asielzoekers massaal naar de rechter stappen om een verblijfsvergunning af te dwingen.

De uitspraak is een forse tegenvaller voor het kabinet. "Dit zal waarschijnlijk tot duizenden beroepskwesties leiden", vreest CDA-Kamerlid Wim van de Camp. "Dit hebben we nooit gewild en stelt de coalitie en de staatssecretaris voor een groot juridisch probleem." Hij sluit niet uit dat de Vreemdelingenwet gewijzigd moet worden. Het kabinet besloot twee jaar geleden juist tot het omstreden generaal pardon om een einde te maken aan vaak al jarenlang lopende beroepsprocedures. Ruim 27.500 afgewezen asielzoekers die al jarenlang in ons land verbleven, kregen daarom alsnog een verblijfsvergunning. Asielzoekers die niet in aanmerking kwamen, kregen simpelweg geen bericht en hadden daardoor ook geen mogelijkheid om bezwaar te maken.

Nu ze die mogelijkheid toch krijgen, wordt een belangrijk argument voor het generaal pardon tenietgedaan. PvdA-Kamerlid Hans Spekman noemt de uitspraak een 'tegenvaller', al verwacht hij niet dat veel afgewezen asielzoekers bij de rechter alsnog verblijf in ons land kunnen afdwingen.