Auteur Topic: Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.  (gelezen 6225 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline mr.hha

  • Komt net kijken
  • Berichten: 4
  • Ik steun Mixed-Couples
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Gepost op: 24 augustus 2006, 17:32:16 »
Hallo allen,

Ik hoop dat ik in het juiste forum zit, maar hier zijn mijn 2 vragen:

Vraag 1:
Mijn Braziliaanse vriendin en mijn zoon van 3 maanden zijn nu in Nederland.
Op 22 september a.s. zijn ze 3 maanden in Nederland. Ze hebben geen
toeristen visa (is n.l. niet noodzakelijk voor Brazilie).

Is er een mogelijkheid om dit op een of andere manier te verlengen naar 6 maanden of langer?
Ik heb gehoord dat je dan 3 nachten in een niet Schengenland (bv Zwitserland) moet
blijven (voor een paspoort stempel) om vervolgens terug naar Nederland te kunnen.
Is dit juist?

Vraag 2:
Kun je voor een baby van 3 maanden een verblijfsvergunning aanvragen?
Ik wil de kleine in Nederland opvoeden in de tijd dat mijn vriendin haar inburgerings examen in Brazilie doet. (De baby heeft een Braziliaans paspoort).

Alvast bedankt!!!





Offline yeahright1980

  • Steunt de Stichting
  • ***
  • Berichten: 318
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik steun Mixed-Couples
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #1 Gepost op: 24 augustus 2006, 17:43:59 »
Citaat
U wilt maximaal 3 maanden in Nederland verblijven. U komt uit een niet-visumplichtig land.

Dit betekent dat u geen visum hoeft aan te vragen en dat u een vrije termijn heeft van 3 maanden in een periode van 6 maanden om in het Schengengebied te verblijven.

Dus als u 3 maanden aaneengesloten in het Schengengebied heeft verbleven, dient u eerst 3 maanden buiten het Schengengebied te verblijven, voordat u weer gebruik kunt maken van uw vrije termijn. Dit is bepaald in het Verdrag van Schengen en de Schengen Uitvoeringsovereenkomst.

http://www.ind.nl/NL/verblijfwijzer/verblijfwijzer_mijnsituatie.asp?proc=komen&procedure=Vakantie&procedurestapnaam=Voorwaarden&land=Brazili
What if we had one second to be?
Just like the other what would we see?
What if you knew exactly what you are to me?
Would you be terribly surprised?
To see who I am in my actual size
A second is short, but more then enough
You would feel loved, you would feel loved...

Offline borsjea

  • Volwaardig lid
  • **
  • Berichten: 203
  • Geslacht: Man
    • Portugu
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #2 Gepost op: 24 augustus 2006, 17:48:08 »
verlenging is niet mogenlijk.
Wil ze langer blijven dan moet je dat zoeken in de iligaliteit wat ruim 75% van de in Nederland wonende Brazilianen doet.

Offline Prawo

  • X.O.
  • Deskundige
  • ****
  • Berichten: 7425
  • Geslacht: Man
  • Steeds bereid en in staat tot het geven van hulp
    • Prawo Legal Services
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #3 Gepost op: 26 augustus 2006, 10:04:31 »
Heb jij de baby erkend?
Zo ja, voor of na de geboorte?

Zo neen, dan is in ieder geval een procedure mogelijk tot gerechtelijke vaststelling van je vaderschap. Daardoor is het kind Nederlander.
Zo ja, dan hangt het van jouw woonplaats af of die procedure mogelijk is. Anders moet je wachten op een wijziging van de Rijkswet op het Nederlanderschap die ook Nederlanderschap door erkenning na de geboorte weer mogelijk zal maken.

Is het kind in Nederland geboren (of - uit mijn hoofd

Offline mr.hha

  • Komt net kijken
  • Berichten: 4
  • Ik steun Mixed-Couples
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #4 Gepost op: 26 augustus 2006, 14:16:16 »
Hallo Prawo,

Bedankt voor de reactie. De situatie is alsvolgt:

Ik heb de baby na de geboorte erkend in Brazilie, het heeft tevens mijn achternaam.
Ik heb alle Braziliaanse papieren hiervoor.
De baby is geboren 22 mei 2006, en is, samen met de moeder (mijn vriendin), nu in Nederland.
Op 18 september as moeten ze officieel weer terug naar Brazilie.
De drie maanden zitter er dan op.

Je begrijpt dat dit zeer moeilijk is vooor mij en mijn vriendin.
Mijn vriendin moet eerst het examen halen voordat ik de MVV procedure kan starten,
voor de baby hoeft dat niet. Ik wil de kleine dan ook zo snel mogelijk in Nederland hebben.



Offline mr.hha

  • Komt net kijken
  • Berichten: 4
  • Ik steun Mixed-Couples
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #5 Gepost op: 26 augustus 2006, 14:19:21 »
Hier nog een vraag.

Ben je verzekerd (bv via OOM Verzekeringen) als je illegaal in Nederland bent?



Offline Prawo

  • X.O.
  • Deskundige
  • ****
  • Berichten: 7425
  • Geslacht: Man
  • Steeds bereid en in staat tot het geven van hulp
    • Prawo Legal Services
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #6 Gepost op: 26 augustus 2006, 15:13:50 »
Bij welke instantie in Brazili

Offline mr.hha

  • Komt net kijken
  • Berichten: 4
  • Ik steun Mixed-Couples
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #7 Gepost op: 26 augustus 2006, 15:49:04 »
Dit was bij het 'Cartorio' in Fortaleza.

Ik woon vlakbij Zwolle.

Misschien kun je me vertellen wat het Portugese woord is voor 'erkenningsakte' ?
Dan kan ik in mijn documentatie kijken.

Alvast bedankt.



Offline Prawo

  • X.O.
  • Deskundige
  • ****
  • Berichten: 7425
  • Geslacht: Man
  • Steeds bereid en in staat tot het geven van hulp
    • Prawo Legal Services
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #8 Gepost op: 26 augustus 2006, 18:42:33 »
Portugees spreek ik helaas niet.

Wellicht kunnen moeder en kind tegen jou een procedure beginnen tot gerechtelijke vaststelling van jouw vaderschap. Dat levert de Nederlandse nationaliteit op voor het kind. Als de rechtbank vindt dat het nog kan.

Het kind krijgt een bijzonder curator en procedeert kostenloos. Dan is ook de vertaling van de geboorte- en erkenningsakte kostenloos.
Voor de moeder geldt hetzelfde.

Of de rechtbank Zwolle dit accepteert, weet ik op dit moment niet. De rechtspraak is hierover wisselend.

Ik neem aan dat het kind in Brazili

dani

  • Gast
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #9 Gepost op: 26 augustus 2006, 23:32:55 »
Hoi Mr.Hha,

Ik spreek spaans en ook wel wat portugees. Heb het even voor je opgezocht en het is:

"certid

Offline LiFenTon2005

  • STICHTING WELFARE FOR MIGRANTS
  • Steunt de Stichting
  • ******
  • Berichten: 5268
  • Geslacht: Man
  • Together we stand ! LawAssistHoofddorp.nl
    • LawAssist Hoofddorp
  • Nationaliteit partner: ChinDutchy
Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #10 Gepost op: 01 september 2006, 18:21:12 »
Hier nog een vraag.

Ben je verzekerd (bv via OOM Verzekeringen) als je illegaal in Nederland bent?



Een OOM verzekering moet je zelf afsluiten , is ca. 140 voor 3 maanden.Lees heel goed de voorwaarden, je hebt voor alles,per geval

Offline corina-20

  • Nieuw lid
  • Berichten: 1
  • Geslacht: Vrouw
  • Ik steun Mixed-Couples
  • Nationaliteit partner: Braziliaans
Kan mijn vriend uit Brazilië hier komen wonen en werken?
« Reactie #11 Gepost op: 31 juli 2017, 13:37:14 »
Hoi,

Ik heb een vraag. Ik heb een vriend uit Brazilië. Echter heeft hij een kind van een Portugese vrouw en ook ooit al 7 jaar in Portugal gewoond. (hij heeft toen geen Europees paspoort aangevraagd, dit kan na 5 jaar). Hierdoor heeft hij nu een werkvisum voor Portugal van een jaar gekregen, die hij in principe ieder jaar kan verlengen als hij kan aantonen dat hij werkt. Hij mag hiermee voor alle Portugese bedrijven werkt en werkt nu dus in België bij een Portugees bedrijf, omdat dit dichter bij mij is. In de toekomst wil hij graag in Nederland werken, gezien de omstandigheden in Portugese bedrijven niet optimaal zijn (10uur per dag werken, 6 dagen in de week etc.) en ook omdat ze graag samen willen gaan wonen.

Weet iemand of dit mogelijk is en welke procedures we dan moeten doorlopen?

Alvast bedankt!

Offline Aletta

  • * Nachtbraker *
  • Bestuur Stichting Mixed-Couples
  • *****
  • Berichten: 2551
  • Geslacht: Vrouw
  • Tob niet, 't komt altijd anders
  • Nationaliteit partner: Turkse Nederlander :)
Re: Hoelang mag je in Nederland blijven zonder toeristen visa.
« Reactie #12 Gepost op: 31 juli 2017, 17:38:18 »
Ik denk dat je de meeste informatie bij Prawo weg kunt halen. Hij is gespecialiseerd in vreemdelingenrecht en advocaat in ruste maar in voorkomend geval nog steeds inzetbaar.

Wellicht via een persoonlijk bericht aan hem?
Dat stuur je (net zoals een e-mail aan hem) door op een van de icoontjes onder zijn gebruikersnaam te klikken links van zijn berichten.